De gemeente Groningen gaat de verkeerssituatie rond de Maagdenbrug in de stad aanpassen.

Na het verwijderen van de verkeerslichten daar, ter verbetering van de doorstroming van het busverkeer zijn er meerdere ongelukken gebeurd. Het gaat om een pilot, waarvan verkeerswethouder Philip Broeksma woensdag in de raadsvergadering aangeeft dat de tevredenheid bij bijvoorbeeld het OV-bureau groot is. De nieuwe verkeerssituatie biedt namelijk voorrang aan busverkeer en zo een kortere reistijd.

Ondanks dat hebben er sinds het uitschakelen van de verkeerslichten in oktober vijf ongelukken plaatsgevonden op de kruising. De gemeente vindt dat weggebruikers hun snelheid moeten verlagen bij het naderen van de kruising. Daarnaast zijn er snelheiddisplays geplaatst en komen er drempels in de W.A. Scholtenstraat en aan de Kattenhage.

Het is de bedoeling deze werkzaamheden volgende week uit te voeren, mits de vrieskou dit toelaat. Mochten de nieuwe aanpassingen geen soelaas bieden, dan sluit de wethouder niet uit toch de verkeerslichten weer in te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *