Chauffeurs en vervoersmaatschappij Arriva willen dat de gemeente Groningen zo snel mogelijk actie neemt om het busstation in Groningen veiliger te maken. De chauffeurs zijn bang voor ongelukken door de enorme toename van het aantal bussen en het aantal passagiers.

Volgens Arriva is er sinds de reconstructie van het busstation vanwege de aanleg van het Stadsbalkon op blikschade na geen ongeluk meer gebeurd. Als dat binnenkort verandert, verbaast het de chauffeurs niks.

Reizigers kunnen vanaf alle kanten het busstation betreden. Arriva-regiomanager Kees de Jonge verklaart tegenover het Dagblad van het Noorden dat men er wel eens over heeft nagedacht om bijvoorbeeld hekjes te plaatsen en zo vaste oversteekplaatsen te maken. Verder is er ook wel eens aan gedacht om bussen rechtstreeks naar andere bestemmingen laten te rijden, zoals nu al het geval is met het Zernikecomplex en men heeft ook al eens het idee gehad om het busstation te splitsen.

Kees de Jonge hoopt dat Arriva snel met de gemeente Groningen kan praten om de veiligheid van de chauffeurs en de reizigers snel te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *