Citybuslijn 23, die van maandag t/m zaterdag en op koopzondagen pendelt tussen het parkeerterrein aan de Zaanstraat en de binnenstad van Groningen, zal per direct op zaterdagen een andere route richting de Zaanstraat gaan rijden.

Voortaan zal lijn 23 op zaterdagen zowel heen als terug via het Zuiderdiep gaan rijden. Een reden is bij ons niet bekend, maar een zeer waarschijnlijke reden zal de drukte op zaterdag in de binnenstad zijn. Eerder reed lijn 23 over de Vismarkt, maar later werd, ook vanwege de drukte in de binnenstad, de route verlegd via de Oude Boteringestraat en Stoeldraaierstraat naar het Akerkhof.

De haltes die niet meer aangedaan zullen worden zijn Grote Markt/Waagstraat, Oude Kijk in ‘t Jatstraat, Stoeldraaierstraat en Akerkhof. Men kan voortaan op zaterdagen instappen bij het Kwinkenplein en bij de halte Zuiderdiep/Schoolholm. De regeling gaat dit weekend al in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *