Stadslijn 8 in Groningen rijdt met ingang van donderdag een licht aangepaste route vanuit het Europapark richting Station Noord.

In de oude situatie wordt er in beide richtingen voor het UMCG langsgereden en vervolgens wordt er gekeerd via een rondje om het Hanzeplein heen voor de apotheek langs. In de nieuwe situatie wordt er vanaf de Europaweg het Damsterdiep opgereden, en rijdt de bus vervolgens via de Oostersingel naar het UMCG. Vanaf daar wordt de route vervolgd. Aan het Damsterdiep is een nieuwe bushalte geplaatst op verzoek van bewoners.

Door de routewijziging moeten passagiers voortaan vanaf het UMCG naar Station Noord niet meer opstappen aan de UMCG-zijde van de straat, maar aan de overkant bij de bestaande halte van lijn 4 naar het Oosterpark. De routewijziging geldt niet in de richting van het Europapark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *