Foto: NS

De drie noordelijke provincies en regio Zwolle vinden het tijd worden voor actie om de problemen op het spoor tussen Meppel en Zwolle te verhelpen. Daarom hebben ze gezamenlijk een petitie opgezet om Den Haag te vragen om meer geld hiervoor.

Tussen Meppel en Zwolle is het treinverkeer gemiddeld genomen negen uur per week beperkt of zelfs niet mogelijk, terwijl dit stukje spoor het enige is dat er ligt tussen de drie noordelijke provincies en de rest van het land. Aanpakken is mogelijk, maar kost 75 miljoen euro. Met meer treinen rijden kan nu wel, maar ook dat kost geld. Ondanks een aangenomen motie in de Tweede Kamer heeft het kabinet aangegeven dit geld niet beschikbaar te willen stellen.

De provincies zetten zich in voor nieuw spoor zoals de Nedersaksenlijn (via Emmen naar Twente) en Lelylijn (door Friesland richting Lelystad) maar zien ook mogelijkheden om voor die tijd al meer treinen te laten rijden van en naar de Randstad.

35 miljoen euro is al beschikbaar gesteld door het kabinet, maar voor de volledige aanpak van het probleem is nog 40 miljoen extra nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *