Een ingrijpende aanpassing bij de samenreiskorting van de NS. De vervoerder geeft de korting straks alleen nog na het gebruiken van een speciale code.

Bepaalde abonnementhouders van de NS mogen iemand tegen 40 procent korting met hun mee laten reizen. In de trein ontstaan daar vaak discussies met de conducteur over, wanneer er gedoe met de kaartjes is. De NS wil daar van af en daarom samenreiskorting alleen nog verstrekken aan mensen die vooraf van een abonnementhouder een code hebben gekregen om een kaartje met zo’n korting te kopen.

De NS benadrukt dat samen reizen betekent dat beide reizigers in dezelfde coupé in de trein plaatsnemen. Tot 22 april blijft het nog wel mogelijk de korting bij de kaartautomaat te regelen, maar de code is vanaf maandag ook al te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *