Het bus- en treinvervoer in Groningen en Drenthe heeft over het afgelopen jaar opnieuw uitstekende cijfers behaald. De regionale treindiensten van Arriva in Groningen kregen een 7,8 als rapportcijfer, de treindiensten op de Vechtdallijnen, waartoe de trein tussen Emmen en Zwolle behoort een 7,7 en de busdiensten van Qbuzz behaalden een 7,9.

Jaarlijks worden alle openbaar vervoerdiensten in Nederland onder de loep genomen in de OV Klantenbarometer. Per gebied en vervoerssoort wordt uitgezocht wat de reizigers waarderen en waar de verbeterpunten liggen.

Bij de regionale treinen is landelijk gezien beter gescoord dan in 2022 en dat geldt ook voor de treindiensten in het noorden. Reizigers waarderen bij de Arriva-treinen vooral het gemak waarmee kan worden in- en uitgestapt. Ook bij de bussen van Qbuzz wordt dit als één van de meest positieve punten genoemd.

Verbeterpunten zijn er bij de treinen vooral op het gebied van zitgelegenheid in de trein en de frequentie van de dienstregeling. Ook busreizigers zijn hier het minst tevreden over in Groningen en Drenthe.

Reizigers van de Qliner-lijnen blijken overigens erg tevreden met hun busverbinding. Zij geven veelal aan geen verbeterpunten te hebben. Toch scoren de Qliners met een rapportcijfer 7,9 net iets lager dan de reguliere stads- en streeklijnen; die haalden een 8,0. Q-link werd tenslotte gewaardeerd met een 7,8. Bij alle bussen in Groningen en Drenthe scoort het vinden van een zitplaats opvallend hoog. Ook het instapgemak hoort bij het best gewaardeerde aan de bussen.

Een gedachte over “Het openbaar vervoer doet het nog steeds goed”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *