DSC_0583

Er zijn nog steeds veel problemen met de hybride dubbelgelede bussen die op lijn 11 in Groningen rijden.

Sinds een aantal weken is één van de drie bussen van de Zwitserse fabrikant Hess buiten dienst met een kapotte motor. Monteurs zijn al die tijd al bezig met het repareren van de bus. Voor de kapotte bus rijdt een Mercedes-Benz CapaCity van lijn 15 in de plaats, die als reservebus voor beide Zernike-lijnen dient.

Toen de bussen net in reizigersdienst reden waren er veel opstartproblemen, vooral met de software van de voertuigen. Nog steeds zijn er regelmatig problemen met de software. De bussen kwamen vorig jaar na de zomervakantie in dienst nadat ze twee jaar zonder interieur bij de dealer stonden. Qbuzz had de bussen al besteld voor haar concessie in Utrecht, maar uiteindelijk niet afgenomen nadat de aanbesteding overnieuw moest en het vervoer daar aan andere eisen moest voldoen. Vorig jaar werden de bussen voorzien van een interieur en naar Groningen gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *