Tijdens Koningsdag belooft het dit jaar een drukke bedoening te worden in onze regio, voornamelijk in Groningen en Emmen vanwege de diverse activiteiten en de landelijke viering van Koningsdag. Er wordt veel extra openbaar vervoer ingezet.

Bezoek Koning aan Emmen

Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag dit jaar in Emmen. Daar wordt een route door het centrum gelopen en zijn er diverse activiteiten gedurende de hele dag. Vanwege de verwachte grote drukte rijden er tussen 7 en 19 uur drie in plaats van twee treinen per uur tussen Zwolle en Emmen.

Bij de bussen wordt flink opgeschaald. Er gaat een speciale, gratis buslijn rijden tussen het FC Emmen-stadion en de Karbeel in het centrum van Emmen. Deze lijn is bedoeld voor bezoekers die met de auto naar de activiteiten in Emmen komen en naar de parkeerplaats bij FC Emmen worden geleid. De bus rijdt tussen 8:00 uur ‘s ochtends en 1:00 uur ‘s avonds, tot twaalf keer per uur. Tussen Groningen en Emmen rijdt lijn 300 tot zes keer per uur.

Voor alle informatie over het openbaar vervoer rond het bezoek van Willem-Alexander in Emmen is een speciale pagina op deze site gemaakt.

Activiteiten in Groningen

Tijdens de Koningsnacht- en dag vinden er diverse activiteiten in Groningen plaats, zoals in de binnenstad en Helden van Oranje en Kingsland op de Drafbaan.

In de Koningsnacht rijden er veel extra bussen, ook speciale nachtbussen richting Surhuisterveen (via Marum), Middelstum (via Bedum), Loppersum (via Lewenborg en Ten Boer) en Appingedam (via Harkstede en Siddeburen). De precieze vertrektijden en frequenties van deze bussen verschillen. Een reis met één van deze lijnen is te plannen via een reisplanner. Op een aantal reguliere lijnen rijden ook extra late ritten.

Daarnaast rijdt een aantal buslijnen langs het Stadspark extra vaak, zoals de lijnen 3 en 4, waarbij sommige ritten als sneldienst rijden (te herkennen aan het normaal niet-bestaande lijnnummer).

Op Koningsdag rijden er in de avond ook weer extra bussen, waaronder nachtlijnen 406, 409, 417 en 418. Daarnaast rijdt de speciale nachtlijn 478 richting Siddeburen en Appingedam opnieuw.

Q-link 3 heeft een aantal extra late ritten, waarvan enkele vanuit Oostindie doorrijden naar Oosterwolde, via de routes en haltes van lijn 85. Ook lijn 4, 6, 65, 133, 178, 300, 304, 309 en 312 rijden in de avond op Koningsdag extra of vaker.

De NS heeft aangegeven extra capaciteit in te zetten van en naar Groningen.

Knoalsternacht

Stadskanaal bruist tijdens de Koningsnacht traditioneel vanwege de Knoalsternacht. Veel lijnen richting Stadskanaal rijden extra vaak en er zijn extra late ritten van de lijnen 14, 24, 71, 73, 74 en 312, welke in de nacht de hele route tussen Groningen en Stadskanaal rijdt.

Voor alle ritten geldt dat kan worden betaald met de reguliere opties en dat de reizen te plannen zijn in een reisplanner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *