Foto: Ruben van Vliet

Arriva heeft woensdag voor het eerst als test gereden op de spoorverbinding Groningen – Zwolle.

Er werd heen en weer gereden, waarbij de trein vanuit Zwolle naar Groningen vertrok en na het middaguur weer terug ging.

Arriva wil uiteindelijk met sneltreinen tussen beide steden gaan rijden, waarbij ook wordt gestopt in Hoogeveen en Meppel. De Autoriteit Consument en Markt heeft Arriva toestemming gegeven voor deze dienst, welke naast de NS-treinen moet gaan rijden.

Een gedachte over “Arriva doet eerste testrit tussen Groningen en Zwolle”
  1. Een beetje journalist stelt dan toch op zijn minst de vraag wat er dan concreet getest is. Vermoedelijk helemaal niks. Het ging gewoon om de publiciteit. Arriva rijdt hier immers al langer: een late trein naar Schiphol en weer terug. Dus van die zogenaamde ‘voor het eerst’ is ook al geen sprake.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *