Foto: NS

Wat de gemeente Hoogeveen betreft krijgt het treinstation in de plaats een Intercitystatus bij de NS. De gemeente pleit daarmee opnieuw hiervoor.

Wethouder Roelof Bisschop geeft dit aan in een gesprek met RTV Drenthe. Eerder wilde Hoogeveen ook beter bereikbaar worden per trein door een Intercitystatus, maar de NS zag dit niet zitten. De enkele Intercitytreinen die wel stopten in Hoogeveen doen dit ook al enkele jaren niet meer.

Toch ziet Bisschop nu kansen, vanwege de uitbreiding van het aantal woningen. Er moeten 2000 woningen bijkomen in Hoogeveen in de komende jaren. Maar er is een groter economisch belang: de grootste werkgever in Hoogeveen, verzekeraar TVM, wil kiezen tussen nieuwbouw bij het station van Hoogeveen en nieuwbouw in Zwolle.

Hoogeveen wil TVM met een bidbook in Hoogeveen houden. Daarin staat dat Hoogeveen een Intercitystation moet zijn waar zelfs iedere tien minuten een trein stopt. Dit hoopt Hoogeveen te kunnen realiseren door de derde en vierde Intercity die er mogelijk gaan komen tussen Groningen en Zwolle een extra stop te laten maken. Dan zou er geen probleem met de nu al bestaande aansluitingen in Zwolle komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *