Informatie openbaar vervoer concert Rammstein in Groningen

Op 6 en 7 juli staat Rammstein in het Stadspark in Groningen. Op beide avonden worden er 55.000 bezoekers op de Drafbaan verwacht. Hieronder vind je een overzicht van de (extra) inzet van bussen en treinen.

Lijnbussen

Het Stadspark in Groningen is normaal gesproken goed bereikbaar met de bus via de halte Verzetsstrijderslaan. Deze halte is voor de lijnbussen echter op 6 en 7 juli vanaf 16:00 uur buiten gebruik om de pendelbussen voor dit evenement genoeg ruimte te geven. Daarnaast moet buslijn 15 omrijden omdat de afrit Zeeheldenbuurt/Peizerweg op de ring wordt afgesloten vanwege de concerten.

Bezoekers die met de bus komen worden geacht te lopen vanaf het station. Dit is een wandeling van ongeveer 15 á 20 minuten via het Emmaviaduct en de Parkweg (zie de plattegrond). Er rijden zodoende geen extra lijnbussen van en naar het Stadspark.

Extra bussen zijn er wel vanaf het Hoofdstation. Er wordt op beide avonden na afloop extra gereden op de lijnen 5 (Groningen – Zuidlaren – Annen), 6 (Groningen – Appingedam/Delfzijl), 300 (Groningen – Emmen), 304 (Groningen – Drachten, als sneldienst 334 terug naar Groningen), 309 (Groningen – Assen M.L. Kingweg en Kloosterveen) en 312 (Groningen – Stadskanaal). Deze lijnen rijden extra lang door, exacte vertrektijden staan in de reisplanners.

Pendelbussen

Voor bezoekers met een Park & Shuttle-ticket rijden er om de vijf minuten voor en na het concert touringcars naar het concert. De parkeerplaatsen staan goed aangegeven vanaf de invalswegen naar Groningen en bevinden zich bij industrieterrein Westpoort, P+R Hoogkerk en P+R Euroborg (parkeerplaats P3). Iedereen die met de bus wil heeft een retourticket van 7,50 euro daarvoor nodig, dit gaat dus niet per auto. De tickets worden bij de bus gescand.

Bij het Stadspark hebben de bussen eigen haltes gekregen nabij het Vesta Woonforum. De bussen van en naar de Euroborg stoppen op de normale bushalte Verzetsstrijderslaan in de richting van het Hoofdstation. De bussen vanaf Westpoort en P+R Hoogkerk maken gebruik van een speciaal gebouwde tijdelijke halte aan de andere zijde van de ringweg, naast Vesta. Bezoekers vanaf de Euroborg-halte lopen via het fietspad langs het Willem Lodewijk Gymnasium naar het concert, vanaf de andere halte loopt de wandelroute via het pad naar het witte bruggetje.


Plattegrond rondom het Stadspark op 6 en 7 juli

Treinen

Zowel Arriva als de NS rijden met extra en langere treinen. De NS rijdt bijvoorbeeld na afloop met twee extra Intercity’s naar Amsterdam Centraal. De eerste trein vertrekt om 23:26 uur, ruim 40 minuten na afloop van het concert en stopt onderweg in Assen, Zwolle, Amersfoort en Hilversum. De volgende trein rijdt om 23:49 uur via dezelfde route. Voor bezoekers uit de tussenliggende plaatsen tot Zwolle rijdt er op de donderdag nog twee keer een extra Sprinter: om 23:30 uur tot en met Zwolle om 0:03 uur tot en met Assen.

Bij Arriva rijden er vooral langere treinen, bijvoorbeeld richting Leeuwarden. Ook richting Roodeschool, Delfzijl, Winschoten/Bad Nieuweschans en Veendam wordt tot laat doorgereden.

Informatie vanuit de organisatie

Organisator Greenhouse Talent deelt zelf de meest actuele informatie over zowel concert als randzaken via haar speciale website.