Nachtbus lijn 451, die sinds begin dit jaar elke zaterdagnacht tussen Groningen en assen rijdt bij wijze van proef, zal blijven. Dat heeft het OV-bureau Groningen Drenthe donderdag bekend gemaakt.

De nachtbus startte als initiatief van scholieren uit Haren en is opgezet in samenwerking met de gemeenten Haren, Tynaarlo en Assen, vervoersbedrijf Arriva en het OV-bureau. De bus trekt inmiddels zo’n driehonderd reizigers per nacht.

Andere gemeenten zijn ook geïnteresseerd om nachtbussen vanuit hun gemeente naar Groningen te laten rijden. Het OV-bureau zoekt nu mogelijkheden om het nachtbusnetwerk uit te breiden, om vervolgens vanaf september te beginnen met het uitbreiden van het aantal nachtlijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *