De Nederlandse Mededingingsautoriteit, oftewel de NMa, gaat de aanbestedingsprocedure van het busvervoer in Groningen en Drenthe onderzoeken.

Staatssecretaris Huizinga schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer. Naast de NMa gaat ook de rechter in september een oordeel vellen over de aanbesteding, omdat Arriva, één van de verliezende vervoersmaatschappijen, een rechtszaak heeft aangespannen.

Het busvervoer is voorlopig gegund aan Qbuzz. Het bedrijf kwam eerder al in moeilijkheden wat betreft het rijden met nieuwe bussen vanaf de eerste dag van de concessie, omdat de door Arriva aangespannen rechtszaak ervoor zorgt dat het OV-bureau Groningen Drenthe het definitieve gunningsbesluit moet uitstellen. Zo lang er nog geen definitief besluit over de gunning is genomen, schaft Qbuzz geen nieuwe bussen voor Groningen en Drenthe aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *