De Vrijheidstrein van de Nederlandse Spoorwegen komt naar Groningen. Na de start van de eerste rit vorige week zal de trein nu terugkeren naar Groningen voor een speciale gelegenheid.

Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen organiseren donderdagavond een debat over vrijheid met zo’n vijftig studenten. Tijdens het debat zal de trein op en neer naar Assen rijden.

De trein zal om 16:00 uur vertrekken vanaf station Zwolle, en vervolgens om 16:56 uur op station Groningen aankomen. Vervolgens zal de trein tot 18:01 uur in Groningen blijven staan om vervolgens naar Assen vertrekken voor het debat. Na op en neer te zijn geweest komt de trein om 18:56 uur terug in Groningen. Van 18:17 tot 18:39 uur zal de trein in Assen stilstaan en te bezichtigen zijn. Na het debat in de trein zal er gepauzeerd worden, waarna om 20:15 uur een debat bij de Groninger Archieven nabij het station van Groningen zal beginnen met als speciale gasten Tweede Kamerleden Mariko Peters en Harry van Bommel.

‘s Nachts zal de Vrijheidstrein in Groningen gestald blijven staan, waarna de trein vrijdagochtend om 9:00 uur als stoptrein richting Zwolle vertrekt.

De trein is toegankelijk met de normale vervoersbewijzen. In de nacht van 12 op 13 april, de nacht van 18 op 19 april, de nacht van 23 op 24 april en in de nacht van 26 op 27 april zal de Vrijheidstrein ook bij station Groningen gestald staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *