Er moet een speciale OV-chipkaart voor het Noorden komen. Dat zegt voorzitter van het dagelijks bestuur Marc Jager van het OV-bureau Groningen Drenthe zaterdag in Dagblad van het Noorden.

Volgens Jager is het belangrijk als inwoners van Groningen, Drenthe en Friesland, scholieren en toeristen met korting gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. "Dat stimuleert het ov-gebruik. In het buitenland gebeurt dat al veel langer", aldus Jager.

Het is nog niet bekend of Groningen en Drenthe daadwerkelijk kortingsacties gaan organiseren bij de introdcutie van het vervoerspasje. Voor 65-plussers, kinderen en studenten blijft de korting bestaan. Zij kunnen met een persoonlijke OV-chipkaart reizen, waarop gegevens als school en leeftijd opgeslagen kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *