Na een afwezigheid van een kleine vier maanden is OV Nieuws uit Groningen deze week teruggekeerd op het internet. Op een nieuw adres bij een nieuwe weblogleverancier, namelijk WordPress.

Wij Web-log kregen we eerder dit jaar te horen dat ons oude systeem Typepad met de dienst voor hen zou stoppen en alle weblogs zouden worden overgezet op het WordPress-systeem. Er werd verteld dat dit gedurende één nacht voor overlast kon gaan geven. Echter door een fout zijn de meeste weblogs enkele maanden offline geweest.

Inmiddels begint het systeem van Web-log weer enigszins op gang te komen op het nieuwe WordPress-systeem. Wij hebben echter besloten om vanwege de lang veroorzaakte overlast Web-log de rug toe te keren en wel verder te gaan op het WordPress-systeem, maar dan gehost door WordPress zelf. Daar kunt u nu het resultaat van zien, op dit nieuwe adres ovnieuwsuitgroningen.wordpress.com. De oude site bij Web-log staat eveneens nog online omdat doorlinken naar deze site deze week nog onmogelijk was. De oude site zal niet meer worden geupdate.

Verder kunnen wij aankondigen dat dit weblog van de redactie, welke net voor het offline gaan van de oude site in het leven werd geroepen, hier een vervolg zal krijgen. De redactie van OV Nieuws uit Groningen schrijft hier over haar opinie van het OV en het nieuws daar omheen. Ook belangrijke berichten over de site (zoals deze) worden daar gepubliceerd. De nieuwste logs van de redactie worden tussen de laatste nieuwsberichten op de homepage gepubliceerd, zodat bezoekers een handig overzicht krijgen op die plek van het laatste nieuws en de laatste opinies van de redactie. Bezoekers kunnen vervolgens hun mening over onze mening weer ventileren onderaan de logs, dit geldt overigens ook (net als op de oude site) voor het nieuws.

Tot slot willen wij meer sociaal worden en voorzien in de snelle dagelijkse nieuwsbehoefte. Daartoe biedt het nieuwe WordPress-systeem ons alle mogelijkheden. Wij hebben met de ingebruikname van de nieuwe site een mobiele site en een speciale pagina (webapp) voor gebruikers van de iPad van Apple. Zij kunnen eveneens door het toevoegen van een bladwijzer aan het homescreen bij het bezoeken van onze site een app-achtig icoontje op hun homescreen of in een categorie krijgen waardoor zij direct vanuit het homescreen via Safari op onze iPad-site kunnen komen. Ook is er in de rechter zijbalk van de site nu een Twitterroll ingesloten met de laatste berichten van ons Twitteraccount en een box waarin u onze kunt liken op Facebook.

Wij hopen dat u de wijzigingen een toevoeging vindt en dat wij u nog vaak mogen begroeten op OV Nieuws uit Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *