Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft vrijdagmiddag op een bijeenkomst in het kader van het 10-jarig bestaan van het bureau in het Drentse provinciehuis in Assen het officiele startsein gegeven voor een fotowedstrijd met de titel Blij met de Bus.

Iedereen kan via de website blijmetdebus.nl vanaf nu een maand lang een foto insturen die aantoont hoe blij men met het busvervoer is. De hoofdprijs is een thuisconcert van zangeres Oes, die ook het gezicht is van de campagne. Er zijn tijdens de bijeenkomst persfoto’s gemaakt.

Naast de start van de fotowedstrijd kregen ook de winnaars van de prijsvraag in de OV-krant van afgelopen december hun prijs uitgereikt. De hoofdprijs, gewonnen door taalgroep voor buitenlandse vrouwen Samen Verder uit Groningen, is een dagdeel een privebus met prive-chauffeur. De groep mag zelf bepalen waar zij heen gaan met de bus. Omdat het OV-bureau tien jaar bestaat werd deze prijs nog drie keer extra uitgereikt. Deze winnaars waren een bewoner van ‘s Heerens Loo in Bedum, klas 5a van de Kardinaal Alfrinkschool in Emmen en een groep van de buurthuiskamer van Zinn in Haren. Zij werden toegesproken door Drents gedeputeerde Henk Brink en kregen hun prijs uitgereikt, samen met een legpuzzel-versie van de prijsvraag die bestond uit een zoekfoto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *