lijn15-plutolaan

Niet alleen het Bevrijdingsfestival in Groningen had het drukker dan ooit, ook de vervoerders merkten dit. Er reisden nog nooit zoveel mensen op Bevrijdingsdag met de bus in Groningen als gisteren.

Qbuzz, Arriva en het OV-bureau hebben alle zeilen bijgezet om iedereen van en naar het festival te krijgen. Er waren al extra bussen ingezet, maar ook daarin kon niet iedereen worden vervoerd. Het advies was om te lopen tussen het Hoofdstation en het Stadspark omdat de bussen, vooral de lijnen 3 en 4, het niet meer aankonden.

Na afloop van het festival kwam de drukte, die ‘s avonds iets was afgezakt, weer volledig op gang. OV-bureau en vervoerders waren voorbereid en hadden nogmaals extra chauffeurs opgeroepen om onder meer met de tien hoogcapaciteitsbussen van lijn 15 te versterken op drukke lijnen zoals lijn 300 naar Emmen. Uiteindelijk kon iedereen door de extra bussen worden vervoerd.

Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen precies met de bussen hebben gereisd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *