De stadsbusjes in Assen, Meppel en Hoogeveen blijven voorlopig rijden. Na een stroeve start nemen de reizigers nu gestaag toe.

De busjes kwamen nadat het OV-bureau in 2015 de stekker eruit trok. De drie gemeenten en vervoersbedrijven namen samen het vervoer over. Dat resulteerde in de Cityline in Assen, De Bij in Hoogeveen en de stadsdienst in Meppel. Het vervoer is een combinatie tussen de oude stadsdienst en het WMO-vervoer. Daarmee is het onder meer ook mogelijk langs de route, zonder dat er een halte is, de bus te laten stoppen door de hand op te steken.

Hoogeveen en Meppel vragen hun gemeenteraden nu de proef met de stadsbussen te verlengen tot eind 2021. In Assen is nog geen officieel besluit genomen, maar de gemeente heeft zich al wel positief over een vervolg uitgelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *