Foto: Arriva

Arriva heeft de eerste beelden vrijgegeven van het uiterlijk van haar treinen in de gisteren opnieuw verworven treinconcessie op de Noordelijke Nevenlijnen.

Op de foto bij dit bericht is een van de 18 nieuw te bouwen Flirtino-treinen te zien. Deze worden speciaal ontwikkeld voor deze concessie en rijden op bio-diesel, totdat in 2035 het hele treinenpark emissievrij moet zijn. De huidige Spurt-treinen gaan mee naar de nieuwe concessie en krijgen ook het nieuwe jasje, naast een midlife-revisie.

Andere stokpaardjes uit het -overigens enige ingediende- bod van Arriva zijn lampjes aan de buitenkant van de treinen die aangeven waar nog stoelen vrij zijn, een treinvervangend vervoer-app die bij werkzaamheden en ongevallen bussen sneller op plaats van bestemming moet krijgen en twintig extra arbeidsplaatsen, die men wil proberen via MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) in te vullen.

Arriva gaat in de nieuwe huisstijl haar nieuwe logo voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *