Zondag zijn er in en rond Groningen wijzigingen doorgevoerd in de dienstregeling van bus en trein. Daarmee kan een reis beter of slechter worden.

OV Nieuws GD peilt onder haar bezoekers wat zij van de wijzigingen merken en ervan vinden. Reageer op dit bericht met jouw visie of via Facebook (www.facebook.com/ovnieuwsgd).

Een overzicht van de belangrijke wijzigingen:

 • Lijn 1 en 2 zorgen samen voor een frequente verbinding tussen P+R Reitdiep en UMCG Noord. Lijn 2 rijdt door naar Station Europapark. Daarom rijdt lijn 5 nu naar P+R Meerstad, of eerst door werkzaamheden naar de autoboulevard.
 • De nieuwe Centrumhalte West bij de Westerhaven is geopend en de bussen rijden niet meer door de Brugstraat. Voor mensen die slecht ter been zijn of niet willen lopen is er nu de Pendelbus Binnenstad tussen de Westerhaven en het Zuiderdiep via de Akerk. Lijn 15 rijdt nu ook via de Westerhaven.
 • Lijn 25 wordt met kleine busjes uitgevoerd door beperkt gebruik. Lijn 26 is verlengd en rijdt nu van- en naar de Martin Luther Kingweg in Assen om de Qliner te ontlasten.
 • Er wordt nu tussen Groningen en Assen ‘spoorboekloos’ gereden op het spoor door de komst van twee extra Sprinters per uur tussen beide plaatsen. Daarmee rijdt er eens per tien minuten een trein.
Een gedachte over “Wat vind jij van wijzigingen dienstregeling?”
 1. Voor reizigers Assen naar Groningen is er vrijwel spoorboekloos reizen, maar voor diegenen die naar Haren of Groningen Europapark reizen is dat niet het geval. De sprinters rijden 5minuten na elkaar, om 7 en 12 over het uur, om37 en 42 over het uur. Ik had daarvoor liever een spreiding gezien van 1 keer per kwartier. Zeker met de nieuwe busaansluitingen vanaf Europapark naar Zernike en de hoeveelheid reizigers die op Europapark uitstappen voor hun werk.
  De nieuwe dienstregeling geeft mij geen profijt als reiziger naar Erupapark.
  In de avondspits is de spreiding terug maar Assen gelukkig gunstiger.
  Als de spreiding van de sprinters Assen ri. Groningen beter kan worden ingevuld ben ik en met mij vele andere reizigers helemaal tevreden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *