Lijn 5 gaat zaterdag weer naar Meerstad/ 1 minuut leestijd

Als het aan de gemeente Groningen ligt, gaat lijn 5 vanaf zaterdag weer naar Tersluis in Meerstad rijden. Men gaat vrijdag tijdelijke verlichting plaatsen langs de route.

Het laatste deel van de route tot Tersluis beschikt nog niet over straatverlichting. Qbuzz besloot daarop de dienst voor onbepaalde tijd op te schorten, omdat dit onveilig is voor chauffeurs en passagiers. Dat geldt vooral voor het eindpunt, nu nog midden in de landerijen.

De dienst werd, tot ongenoegen van de bewoners van Meerstad, eind vorige week ingekort tot P+R Meerstad, op drie kilometer van de woonwijk. Reizigers uit Meerstad moeten die afstand nu lopen of fietsen langs de lange en donkere Driebondsweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *