Qbuzz gaat vanaf zondag aanpassingen doen in de haltes waar sommige buslijnen stoppen.

In de stad Groningen gaat Q-link 5 extra stops krijgen in Meerstad. De plek waar de bussen van lijn 5 opladen bij het sluisje van Tersluis wordt een officiële halte, net als enkele jaren geleden. De halte iets verderop aan de Vossenburglaan wordt hernoemd en heet voortaan ‘Het Spui’. Daarnaast komt er een nieuwe halte met de naam Borgweg, aan de nieuwe Meerstadlaan ter hoogte van de kruising met de omgelegde Borgweg richting Ruischerbrug.

Q-link 2 gaat richting het Europapark niet meer naast P+R Euroborg aan de Herningweg stoppen. Er komt een nieuwe halte bij de kruising tussen de Europaweg en Boumaboulevard. In Drenthe wordt de nieuwe route van lijn 20 door de Koedijkslanden in Meppel pas in december ingevoerd, waardoor de bus tot die tijd in beide richtingen bij de halte Nijeveenseweg kan stoppen en dit voorlopig ook weer gaat doen. Lijn 109 krijgt tenslotte een extra stop in Vries bij de halte Diepsloot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *