Koningsnacht- en dag beloven in Groningen en Drenthe een drukke bezigheid te worden. Koning Willem-Alexander bezoekt met zijn familie de stad Groningen. Daarnaast zijn er belangrijke evenementen zoals de Helden van Oranje, de Knoalsternacht en Kingsland. Er worden daarom veel extra bussen ingezet.

Op veel lijnen rijden tijdens de hele Koningsnacht bussen. Dit geldt onder meer voor de Q-link-lijnen in Groningen, de Qliners 300, 309 en 312 en de lijnen 24, 73 en 74 (gekoppeld aan lijn 110 in Gieten) rond Stadskanaal.

Op Koningsdag rijden de Q-link-lijnen extra vaak. Tussen P+R Haren en P+R Meerstad en de binnenstad rijden de lijnen 5 en 6 gezamenlijk iedere tien minuten tussen 9:00 en 18:00 uur. Alle Q-links rijden extra lang door, tot 2:00 uur ‘s nachts. Dat geldt ook voor een aantal belangrijke streeklijnen zoals 51, 65, 85 en 133. De dienstregeling is verder als op een zaterdag.

Vanwege het bezoek van de Koninklijke familie aan Groningen zullen veel buslijnen een andere route rijden. In- en uitstappen met de Q-link kan op de diepenring, op korte loopafstand vanaf de Grote Markt. Lijnen die via de westkant van binnenstad rijden, komen gewoon langs de Centrumhalte West bij de Westerhaven. Dit ligt op loopafstand van het eindpodium aan de Vismarkt. Ook het Hoofdstation is bereikbaar.

Treinreizigers komen aan op het Hoofdstation en lopen binnen tien minuten naar de binnenstad. De NS heeft nog geen extra treinen in haar reisplanner opgenomen. Het is niet bekend of er nog extra treinen zullen worden ingepland.

Kijk hier voor een overzicht van alle extra busritten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *