De inzet van extra bussen in Groningen en Drenthe tijdens de Koningsdagactiviteiten is succesvol. De bussen zitten goed vol en het vervoer verloopt goed, meldt projectleider dienstregeling van het OV-bureau Jorne Bonte op Twitter.

Vooral de ritten rond Stadskanaal en de ritten tussen Eelde en Groningen waren tijdens de Koningsnacht druk. Bij de bussen in Stadskanaal was het volgens Bonte wat onrustig en liep een bus wat schade op door vandalisme.

Tijdens de Koningsdag zijn de Q-link-lijnen 3 en 4 in Groningen druk, op het trajectdeel Kardinge – Verzetsstrijderslaan. Langs dit trajectdeel vinden veel activiteiten plaats zoals de festiviteiten in de binnenstad, de vrijmarkt en het Kingsland Festival in het Stadspark.

Er rijden veel extra bussen. Op de drukke lijnen worden meer extra bussen ingezet. Een overzicht van alle geplande extra bussen is hier beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *