Busreizigers die losse kaartjes kopen doen er goed aan wat extra geld in de portemonnee te stoppen. Vanaf maandag wordt het Eurokaartje in de bussen in Groningen en Drenthe duurder.

De prijs van het huidige, meest gebruikte 2-Eurokaartje wordt verhoogd naar 2,50 euro. Het kaartje is geldig in één of twee zones of een hele stad tot 1 uur na afstempeling.

In de andere kaartjes wijzigt wel iets in geldigheid.

Prijs*  Reisafstand Geldigheid
€ 5.- 3 t/m 5 zones 1,5 uur na afstempeling
€ 7,50 6 t/m 8 zones 2 uur na afstempeling
€ 10,- 9 zones of meer 2,5 uur na afstempeling
€ 15,- (Dagkaart) Onbeperkt binnen Groningen en Drenthe Hele dag
€ 10,- Dal-Dagkaart Onbeperkt binnen Groningen en Drenthe Op werkdagen ná 9.00 uur en in weekenden en vakanties de hele dag.

Buschauffeurs krijgen behalve de dagkaarten alleen nog 2,50- en 5-Eurokaartjes mee. Voor de kaartjes van 7,50 euro en 10 euro moet vanaf maandag worden ‘gestapeld’ (twee gecombineerde kaartjes). De Dagkaart wordt één euro goedkoper, de Dal-Dagkaart blijft even duur.

De prijswijzigingen zijn bedoeld om reizigers te stimuleren de OV-chipkaart te gebruiken. Nu is het Eurokaartje in sommige gevallen nog goedkoper, dat is straks op vrijwel geen route meer het geval. Het tarief voor de OV-chipkaart blijft gelijk. Bij de OV-chipkaart is het maximumtarief 8 euro per volledige enkele reis (inclusief overstap).

Via de reisplanner op de website van Qbuzz is na te kijken of het goedkoper is te reizen met de OV-chipkaart of het Eurokaartje voor iedere reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *