pinnenindebus

Vanaf april komend jaar komen er standaardtarieven voor de populaire Eurokaartjes. De standaardkaartjes gaan 2,50 en 5,00 euro kosten.

Voor bepaalde reizen zal qua afstand een bedrag van 7,50 of 10 euro moeten worden betaald, daarbij zullen de Eurokaartjes worden ‘gestapeld’. Het is één van de maatregelen om de hoeveelheid contant geld in de bus terug te dringen.

Minder contant geld verhoogt de veiligheid voor de chauffeur omdat er voor dieven minder te halen valt. Een andere manier om contant geld terug te dringen is het gebruiken van pinmachines, wat op dit moment al gebeurt in de lijnen 3, 4 en 100.

Ook willen Qbuzz en het OV-bureau het gebruik van de OV-chipkaart stimuleren, die straks meestal goedkoper zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *