Er rijden veel extra bussen bij Qbuzz voor de bezoekers van de activiteiten rond Koningsnacht- en dag in Groningen en Drenthe.

Rond de Koningsnacht vinden er grote evenementen plaats in het Groninger Stadspark met Helden van Oranje en de Knoalsternacht in Stadskanaal. In de nachtelijke uren kan vanaf het Hoofdstation in de stad met maar liefst zestien nachtlijnen worden gereisd, onder meer naar Leek, Roden, Winsum, Loppersum en Middelstum.

In Stadskanaal rijden de lijnen 14, 24, (4)71, (4)73 en (4)74 in de nacht na de Knoalsternacht. De bussen vertrekken vanaf het busstation in Stadskanaal.

Op Koningsdag vindt in het Stadspark in Groningen Kingsland Festival plaats. Ook in de stad zelf wordt drukte verwacht vanwege alle Koningsdag-activiteiten. De dienstregeling van de bussen is als op een zaterdag, maar aangevuld met extra bussen. Overdag rijdt lijn 3 bijvoorbeeld extra vaak tussen het Hoofdstation en Leek en lijn 4 extra vaak tussen het Hoofdstation in Roden om bezoekers van Kingsland te bedienen. Het terrein is met deze lijnen bereikbaar via de halte Verzetsstrijderslaan. In de avond rijden er ook weer extra bussen, tot extra laat, de provincies in.

Alle vertrektijden staan op de website van Qbuzz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *