Rover stuurt brief met voorstellen voor OV naar PS Groningen/ 1 minuut leestijd

De Groningse afdeling van reizigersorganisatie Rover heeft de nieuwe Provinciale Staten in de provincie een brief gestuurd met concrete voorstellen om het openbaar vervoer de komende jaren op peil te houden. Volgens Rover is het, met de verkiezingen achter de rug, dringend tijd voor verbetervoorstellen.

In haar brief pleit Rover onder meer voor een beter bereikbaar fijnmazig systeem, zeker op plaatsen waar geen regulier openbaar vervoer komt. Zo moet de reserveringstijd voor de hubtaxi wat Rover betreft korter worden. Voor de korte termijn pleit de reizigersorganisatie verder voor het inzetten op belangrijke busverbindingen zoals Q-link en Qliner. Verder zou het spoor tussen Loppersum en Stedum moeten worden verdubbeld en de sociale veiligheid rond stations Veendam en Winschoten moet worden verbeterd. Daarnaast zou de provincie moeten investeren in onder meer busbanen en goede fietsroutes naar stations.

Ook andere provincies hebben een brief van Rover gekregen. Voor het hele land pleit Rover ervoor de tarieven voor het OV niet verder te verhogen. Ook zou het BTW-tarief op OV-kaartjes omlaag moeten. Rover pleit ervoor dat de provincies hiervoor in Den Haag gaan lobbyen.

De reizigersorganisatie roept gebruikers van het OV de verbeterpunten in hun provincie online te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *