Meer buslijnen worden cashloos/ 1 minuut leestijd

Vanaf september gaat Qbuzz verder met het uitfaseren van contant geld in haar bussen. De komende maanden worden steeds meer lijnen pin-only.

Op 1 september verdwijnt het contant geld van de bus op de stadsdienst in Emmen. Vanaf dan is het in de lijnen 1, 2, 3, 4 en 12 alleen nog mogelijk een los kaartje met de pinpas te betalen. Op 1 oktober volgen Q-links 1 en 2 in Groningen en op 1 november volgen de Q-links 5 en 6.

Qbuzz wil de veiligheid voor chauffeurs vergroten. Door geen contant geld meer in de bus aanwezig te hebben is het niet meer interessant voor overvallers om een bus te overvallen. Daarnaast kost pinnen minder tijd, vooral bij contactloos betalen. Daarmee wordt de doorstroomsnelheid verhoogd en de kans op vertragingen verkleind.

Het blijft wel mogelijk om dezelfde losse kaartjes aan te schaffen tegen dezelfde tarieven. De OV-chipkaart blijft uiteraard ook geldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *