Er rijden vanaf maandag en dinsdag (afhankelijk van het traject) twee weken geen treinen op de trajecten Groningen – Delfzijl, Groningen – Eemshaven en Groningen – Buitenpost. Dat heeft te maken met de werkzaamheden voor de extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden.

In de periode van twee weken worden er onder meer werkzaamheden rond de Paterswoldseweg uitgevoerd. Daar wordt de weg in een tunnel aangelegd, waardoor de spoorwegovergang verdwijnt. De weg zal een jaar afgesloten zijn. Bij Hoogkerk worden werkzaamheden voor een spoorverdubbeling verricht.

Tijdens de twee weken van de buitendienststelling worden rond de Paterswoldseweg onder meer het tunneldek geplaatst en een damwand over een lengte van 230 meter aangebracht bij tabaksfabrikant Niemeijer. Ook komt er een tijdelijke overweg voor fietsers en voetgangers, die de Paterswoldseweg tijdens de werkzaamheden wel kunnen blijven gebruiken. Op de piekmomenten wordt er dag en nacht doorgewerkt.

Er vinden tijdens deze twee weken ook andere buitendienststellingen plaats. Daardoor rijden er in de richting van Assen, Weener en Veendam ook geen treinen op 16 oktober na 23:45 uur en in het weekend van 27 en 28 oktober. Er rijden op alle buitendienst-momenten treinvervangende bussen. De dienstregeling daarvan is beschikbaar in de reisplanners. Tussen Buitenpost en Leeuwarden rijden treinen met een aangepaste dienstregeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *