Vanwege de spoorstremmingen tussen 16 en 28 oktober rijden er op bepaalde momenten ook extra bussen in de normale lijndienst, buiten het treinvervangend vervoer om.

Van 17 tot en met 19 oktober rijdt lijn 65 tussen Groningen en Zoutkamp extra als alternatief voor de trein tussen Groningen en Winsum. Het gaat daarbij om extra ritten in de spitsuren.

In het weekend van 27 en 28 oktober ligt al het treinverkeer in Groningen plat. Dan rijden er extra ritten van Qliner 309 tussen Groningen en Assen (het hele weekend ieder half uur tot ‘s avonds 23:30 uur en een extra late rit om 0:30 uur vanuit Groningen). Daarnaast rijdt Q-link 2 speciaal op zondag 28 oktober, tot 0:45 uur ‘s nachts. Er wordt ieder half uur gereden. om de drukte van terugkerende studenten op te vangen, sluit de speciale extra lijn 210 aan op de aankomende Intercity’s in Europapark tussen 19:00 en 23:00 uur. Lijn 210 rijdt op het traject Station Europapark – UMCG – Boterdiep – Korrewegwijk – Station Noord, en dus ook ieder half uur, overigens in beide richtingen.

Tenslotte rijdt er tijdens de studentenspits een speciale treinvervangende lijn van Arriva tussen het station in Buitenpost en de Zernike Campus in Groningen.

De dienstregeling van alle extra ritten van Qbuzz is hier beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *