Ook streekvervoerders verwachten weinig tot geen busvervoer/ 1 minuut leestijd

De vijf Nederlandse streekvervoerders (Arriva, Connexxion, EBS, Keolis en Qbuzz) verwachten dat er weinig tot geen busvervoer zal zijn aankomende dinsdag. Dat schrijven zij in een gezamenlijke verklaring.

Op dinsdag voert personeel in het openbaar vervoer actie voor hun pensioen. Zodoende werkt er waarschijnlijk weinig personeel en kunnen er ook weinig bussen rijden.

De gezamenlijke vervoerders, verenigd in de VWOV, balen vooral van het moment van de acties. ‘Dit is een publieksonvriendelijke actie, reizigers in het hele land worden de dupe van een conflict waarin de OV-bedrijven geen partij zijn’, schrijven zij. ‘De vereniging werkgevers openbaar vervoer (VWOV) vindt het extra wrang dat de vakbonden deze actie gepland hebben in tentamen- en (her)examentijd voor het MBO en HBO.’

Voor Groningen en Drenthe geldt de staking voor alle buslijnen. De vervoerders proberen voor zover dat kan de dienst op te starten, maar of en hoe er kan worden gereden wordt pas duidelijk op dinsdagochtend. Reizigers krijgen het advies alternatief vervoer te regelen om zeker te kunnen zijn van het bereiken van de bestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *