Plaatselijk Belang in Glimmen heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de plannen voor een transferium langs de A28 bij De Punt.

De plannen voor een transferium op deze locatie worden al langer besproken. Een aantal weken geleden is er een ontwerpbestemmingsplan ter inzage gepubliceerd door de gemeente Tynaarlo.

In haar dorpsvisie heeft PB Glimmen vastgelegd dat zij het groen in de omgeving wil behouden. Volgens de plannen van Tynaarlo moet het transferium op ongeveer 200 meter van het Nationaal Park Drentsche Aa komen te liggen. PB Glimmen vindt dit te dichtbij.

Naast het groene aspect vindt Plaatselijk Belang dat het transferium geen toegevoegde waarde voor de omgeving heeft, omdat er al een terrein bij Haren langs de A28 ligt. Ook vreest PB Glimmen dat de transferium een belemmering zal vormen voor de stimulatie van fietsverkeer door middel van de aanleg van een fietssnelweg tussen Groningen en Assen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *