Foto: Arriva

De nieuwe concessie voor het treinvervoer op de Noordelijke Nevenlijnen in Groningen en Friesland gaat eind volgend jaar in. Er komen niet alleen nieuwe treinen bij, er worden ook huidige treinstellen gemoderniseerd. Die operatie start volgende maand.

Als gevolg hiervan zullen er twee treinen uit de Achterhoek tijdelijk gaan rijden in Friesland. Die treinen zijn nodig omdat Arriva qua treinen momenteel niet echt in de slappe was zit. Twee treinstellen zijn total-loss geraakt bij ongelukken.

Doordat er nu minder treinstellen beschikbaar zijn, ontstaan er soms op logistieke problemen. Wanneer er ook nog treinstellen tijdelijk van het spoor worden gehaald voor de ombouwoperatie, zal dit zeker voor tekorten gaan zorgen.

De twee treinstellen uit de Achterhoek moeten soelaas bieden. Eind volgend jaar, wanneer de concessie in gaat, heeft Arriva sowieso de beschikking over meer treinen, want er worden ook achttien nieuwe treinstellen aangeschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *