Het busvervoer in het zuiden van Groningen gaat een half jaar volgens een tijdelijk lijnennet rijden. Dat blijkt uit de definitieve busdienstregeling voor 2022.

In de deze week gepubliceerde dienstregeling gelden tot en met medio mei aangepaste routes en haltes voor vrijwel alle buslijnen die in de Oosterpoort, De Wijert en Corpus den Hoorn rijden. Dat heeft te maken met de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Het Julianaplein gaat enkele maanden dicht en daarom wordt er een flinke verkeersdrukte in de zuidelijke stadswijken verwacht.

In stadslijn 7 komt van maandag tot en met zaterdag een zogeheten knip op het Hoofdstation. Dat betekent dat het deel van de route door De Wijert naar Hoogkerk met een andere bus wordt gereden dan het deel van en naar Vinkhuizen.

Bewoners van de Oosterpoort raken een half jaar lang hun busverbinding kwijt. De route van lijn 8 wordt ingekort tot het Hoofdstation, terwijl lijn 9 niet meer door De Wijert rijdt. De bus rijdt non-stop tussen het Hoofdstation en de halte Overwinningsplein.

Ook wordt de bushalte Van Ketwich Verschuurbrug voorlopig niet bediend door verkeersdrukte. Er komt in de nieuwe dienstregeling een tijdelijke halte aan de Brailleweg bij het Julianaplein. Hier gaan de Qliners 300, 309 en 312 stoppen, net als Q-link 5 en stadslijnen 7 en 19.

Naast het tijdelijke net in Groningen Zuid zijn er meerdere kleine aanpassingen doorgevoerd ten opzichte van de oorspronkelijk voorgestelde wijzigingen. Alle wijzigingen per 12 december zijn hier te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *