De schade rond het spoor in Noord-Nederland na storm Poly is aanzienlijk. Er kan woensdagavond alleen nog een treindienst worden gestart op het traject tussen Groningen en Leeuwarden en tussen Groningen en Delfzijl en Groningen en Roodeschool.

De schade aan met name bovenleidingen in het noorden is zo groot dat deze eerst moet worden hersteld. Hoewel Arriva met dieseltreinen rijdt zit dit ook deze vervoerder rondom de stad Groningen in de weg. Er zal daarom in ieder geval woensdagavond op de overige trajecten geen treindienst meer kunnen worden opgestart.

Waar mogelijk worden bussen ingezet door Arriva. Bij NS is dit niet het geval. Deze vervoerder adviseert reizigers alternatieve reismogelijkheden te zoeken. Eventuele kosten die zij maken kunnen vanaf donderdag worden gedeclareerd via de website van de NS.

Of de treindienst op alle trajecten donderdagochtend weer kan worden gestart is vooralsnog afwachten, dit ligt aan het verloop van de herstelwerkzaamheden door ProRail. Reizigers kunnen kort voor verrek hun reis online plannen voor de meest actuele informatie. In de loop van woensdagavond hoopt de NS naar eigen zeggen met meer duidelijkheid te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *