Vakbond FNV en buschauffeurs willen dat de gemeente Emmen de veiligheid rond het busstation in Emmen gaat verbeteren.

Volgens Edwin Kuiper van de vakbond zijn de problemen verergerd sinds er vorig jaar is gestart met ‘omgekeerd laden’ op het station. Daardoor rijden de bussen tegen de richting in op het station. Daarnaast blijkt uit diverse rapporten dat de verkeerssituatie op het station slecht is.

Het busstation in Emmen is al jaren op dezelfde wijze ingericht. Er zijn bijvoorbeeld geen oversteekplaatsen voor voetgangers aanwezig. De infrastructuur is daarnaast versleten en ook voor mindervaliden blijkt de situatie onveilig. Vervoerder Qbuzz heeft, naast de vakbond ook een enquête gehouden onder haar chauffeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *