Het is de provincie Groningen niet gelukt de aanbesteding van vier waterstoftreinen voor het regionale spoor succesvol af te sluiten. Er werden geen biedingen gedaan door fabrikanten.

Na tests met een waterstoftrein in Groningen en Friesland vier jaar geleden besloot de provincie een aanbesteding voor de bouw van vier waterstoftreinen te starten. Daarop heeft geen enkele partij ingeschreven.

Fabrikanten hebben volgens gedeputeerde Hamster niet ingeschreven om redenen als de omvang van de opdracht en de hoeveelheid maatwerk waar de provincie om vroeg. Nu zet de gedeputeerde in op gehuurde treinen als opmaat voor een verdere uitbreiding van het waterstofmaterieel in 2035. De plannen daarvoor worden gewoon doorgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *