Qbuzz voldoet volledig aan de eisen uit het bestek van de aanbestedingen voor het busvervoer in Groningen en Drenthe. Dit zegt het OV-bureau Groningen Drenthe tegen OV Nieuws uit Groningen.

Volgens een artikel uit De Telegraaf van afgelopen maandag, zou Qbuzz geheime steun van de NS krijgen, die negenenveertig procent aandelen in het busbedrijf hebben. Dit zou volgens Tweede Kamerlid Charlie Aptroot van de VVD onacceptabel zijn. Zodoende gaat hij woensdag in gesprek met minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat.

"Er is geen sprake van een geheime constructie. Qbuzz voldoet volledig aan de eisen die in het bestek zijn gesteld. We verwachten daarom ook niet dat het artikel en de daarop volgende kamervragen gevolgen voor het OV-bureau en de aanbesteding zullen hebben", aldus woordvoerster Noriko Namba van het OV-bureau.

Qbuzz won in mei de aanbesteding voor het busvervoer in Groningen en Drenthe. Het is de bedoeling dat Qbuzz vanaf 13 december het busvervoer overneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *