Spoorbeheerder ProRail doet nu al onderzoek naar de mogelijkheid om een vierde perron te realiseren op het station Europapark. Dit staat in de informatiekrant Groningen Bereikbaar welke deze week huis-aan-huis wordt bezorgd in de regio Groningen-Assen.

De gemeente en provincie Groningen willen vanwege de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg vanaf 2016 twee extra Sprinters per uur laten rijden tussen Groningen en Assen. Deze extra treinen moeten de verkeersdruk op de ringweg dan verminderen. Volgens ProRail is het bij het inpassen van twee extra Sprinters per uur noodzakelijk om een vierde perron in gebruik te nemen op het Europapark. Bij de bouw van het station is al rekening gehouden met een eventuele uitbreiding tot vier perrons.

Wanneer ProRail klaar is met haar onderzoek moeten de gemeente en provincie Groningen zich nog over de uitkomst buigen. Naast de toevoeging van het extra perron is bij het station van Assen ook een nieuw keerspoor voor de extra treinen nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *