busgrotemarkt

Met 25 stemmen voor (PvdA, VVD, GroenLinks, D66, Student en Stad en Partij voor de Dieren) en 14 stemmen (CDA, Stadspartij, ChristenUnie en SP) heeft de gemeenteraad van Groningen woensdagavond ingestemd met de binnenstadsvisie, waarvan een onderdeel het verdwijnen van de bussen van de Grote Markt en uit de Brugstraat is.

In een verhitte vergadering hoopten de vier tegenstemmende partijen de plannen weg te stemmen omdat zij meer onderzoek wilden laten doen naar de gevolgen van het weghalen van de bussen. Wethouder Joost van Keulen (binnenstadszaken) betreurde het dat de partijen het alleen over de bussen hadden, terwijl de binnenstadsvisie uit meer onderdelen bestaat.

De bussen moeten als eerste uit de Brugstraat verdwijnen. Dit jaar worden de plannen voor die straat al definitief uitgewerkt. Dat heeft alles te maken met de opening van kledingzaak Primark aan de Westerhaven in mei. Over een aantal jaren, waarschijnlijk 2018, moet de Grote Markt ook busvrij zijn. Er komen vervangende haltes bij de Westerhaven, aan het Zuiderdiep en de Turfsingel.

[mappress mapid=”14″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *