De tarieven in de bussen in Groningen en Drenthe gaan op 1 januari omhoog. Het OV-bureau heeft de eerder voorgestelde tarieven definitief vastgesteld.

Dat de tarieven worden verhoogd heeft onder meer te maken met de verhoging van het lage BTW-tarief. Dat stijgt op 1 januari van 6 naar 9 procent. Daarnaast is de landelijke indexatie op het OV dit jaar 2,84%. Gecombineerd leiden deze landelijke ontwikkelingen tot een verhoging van 5,75% voor de meeste tarieven.

Het gevolg is dat de OV-chipkaartarieven, Sterabonnementen en Eurokaartjes in prijs worden verhoogd. De tarieven voor Dalvoordeel Noord-Nederland en de Buurtbus wijzigen niet.

Door de wijzigingen gaat het instaptarief van de OV-chipkaart omhoog naar 0,96 cent en wordt het kilometertarief 0,166 cent bij het volle tarief. De prijzen voor de Eurokaartjes worden respectievelijk € 2,70, € 5,40, €8,10 en € 10,40. De voorwaarden voor wat betreft reistijd en afstand blijven gelijk. Tenslotte gaat de Dal-Dagkaart eveneens € 10,80 kosten.

De losse buskaartjes blijven bij de buschauffeur te koop. Nu kan dit al in veel bussen met de pinpas, maar vanaf eind 2019 verdwijnt contant geld helemaal uit de bus. Dan is de pinpas de enige betaalmethode in de bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *