qlink4-eemsgolaan

Qbuzz gaat vanaf donderdag van start met pinbetalingen bij de kaartverkoop in de bus. Het is een van de maatregelen om de aanwezigheid van contant geld te verminderen en daarmee overvallers te ontmoedigen.

De vervoerder doet mee met een landelijk overleg met als doel contant geld in de bus uit te bannen. Samen met het OV-bureau kijkt Qbuzz naar de mogelijkheden, waarvan de installatie van pinautomaten in een aantal bussen op korte termijn mogelijk was.

In de toekomst wil men onder meer kijken naar het verminderen van het aantal in de bus verkrijgbare kaartsoorten en het voeren van gerichte acties bij lijnen waar veel met contant geld wordt betaald.

Vanaf donderdag zijn de automaten operationeel in de bussen van de lijnen 3 en 4. Betalen met contant geld blijft mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *