Foto: Provincie Groningen
Foto: Provincie Groningen

Sinds dinsdag rijden er echt twee zelfrijdende busjes in het Friese Appelscha. Onder het mom van een proef van de drie Noordelijke provincies en de gemeente Ooststellingwerf rijdt het busje tussen de Wester Es en het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in het dorp.

De vier bij de proef betrokken partijen tekenden dinsdag, bij de eerste rit, de gezamenlijke intentieovereenkomst. Als het aan de Groningers en Drenten ligt, moeten er volgend jaar al op meer plaatsen zelfrijdende busjes verschijnen.

Gedacht wordt aan bestemmingen als Kamp Westerbork en de vesting in Bourtange. Op termijn moet het zelfs mogelijk zijn om de busjes een vraagafhankelijke route te laten rijden.

De proef in Appelscha duurt een aantal weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *