Op 1 augustus bestaat OV Nieuws GD tien jaar. Opgericht als OV Nieuws uit Groningen en later uitgebreid met het zusje OV Nieuws uit Drenthe is OV Nieuws GD nu een platform met nieuws en informatie over het openbaar vervoer in de provincies Groningen en Drenthe, bij het busvervoer het zogeheten ‘GD-gebied’.

Tot en met 1 augustus blikken we terug op het belangrijkste OV-nieuws dat deze site gepubliceerd met voor ieder jaar een overzicht.

2011

13 januari 2011 – P+R Hoogkerk gaat officieel open

Het nieuwe P+R-terrein bij Hoogkerk gaat vandaag officieel open. Wethouder Karin Dekker verricht de openingshandeling, samen met betrokken gedeputeerden Marc Jager en Rob Bats (Groningen en Drenthe). Het transferium inclusief bijzonder wachtgebouw biedt plek aan 600 auto’s. Momenteel wordt dit aantal uitgebreid wegens het grote succes van de parkeerplaats.

14 februari 2011 – Qbuzz toont valentijnswensen in de bus

Qbuzz organiseert een sms-actie waarbij iedereen zijn of haar valentijnswens op Valentijnsdag in de bussen kan laten tonen. De wensen verschijnen niet alleen in de bussen, maar ook op de Qbuzz-website. De actie is een groot succes. Drie bussen werden gebruikt voor de valentijnswensen.

16 maart 2011 – Nu is de chipkaart echt betaalmiddel in de bus

De OV-chipkaart is definitief te gebruiken in de bussen van Qbuzz. Na een lange aanloopperiode met veel uitstel werkt de apparatuur nu. In eerste instantie wel erg kort, want de eerste dagen zijn er veel kinderziektes die voor problemen zorgen.

21 juni 2011 – Qbuzz rijdt niet meer langs Martini Ziekenhuis

Tot onvrede van de gemeente Groningen en het Martini Ziekenhuis rijdt Qbuzz tot nader orde niet langs het ziekenhuis in de richting van het Hoofdstation. Qbuzz loopt teveel vertraging op bij het oversteken van de Van Swietenlaan aan het einde van de busbaan langs het ziekenhuis. Deze situatie heeft maanden voortgeduurd. De vervoerder heeft later ook nog in beide richtingen het rondje langs het ziekenhuis in dezelfde richting gereden.

7 juli 2011 – Vrije plaatsen worden opgemeten in Stadsbalkon

In de fietsenstalling onder het Stadsbalkon neemt ProRail samen met de gemeente een innovatief systeem in gebruik wat aangeeft hoeveel stallingsruimte er nog vrij is en in welke sectie van de stalling. Men begon het project in eerste instantie als proef van een jaar, maar de borden staan nog steeds bij het Stadsbalkon, sinds een aantal maanden zijn ze overigens wel buiten gebruik.

18 juli 2011 – Machiniste onder invloed betrapt

De Spoorwegpolitie haalde op 18 juli 2011 een machiniste uit een Arriva-trein die onder invloed van alcohol verkeerde. Ze had nog één promille in haar bloed van een avond eerder, toen ze flink had gedronken tijdens een feestje. Arriva heeft haar machiniste naar aanleiding van het incident ontslagen.

23 december 2011 – Het busboekje op papier verdwijnt

Vanaf de dienstregeling van 2012 verschijnt het busboekje niet meer op papier. Qbuzz zet in op informatie via internet. Dat doet zij met het busboekje op maat. Dat is een busboekje wat men online kan opvragen (of laten printen) van de door de reiziger meestgebruikte buslijnen. Het busboekje op maat is tot tien buslijnen gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *