In het Stadhuis van Groningen is het woord tram woensdagavond weer gevallen. De raadscommissie Verkeer en Vervoer besprak de toekomst van het openbaar vervoer in de stad en omgeving.

Daarbij opperden meerdere partijen, waaronder PvdA, CDA, D66, SP en 100% Groningen om drukke busverbindingen te vervangen door vervoer over rails. Dus trams, maar wellicht ook trein of lightrail.

De gemeente bereidt een nieuwe OV-visie voor omdat het openbaar vervoer in Groningen tegen z’n grenzen aanloopt. Een aantal partijen wil dit breder trekken en er een mobiliteitsvisie van maken.

In 2012 was de gemeente in vergevorderde voorbereidingen op de aanleg van twee tramlijnen. Op het laatste moment, toen de aanbesteding al was begonnen, trokken toenmalig wethouders Ton Schroor en Jannie Visscher hun steun voor het plan in. Het gevolg was dat de raadsmeerderheid niet verder wilde met de tramplannen en het college van B&W viel. Schroor en Visscher kwamen daarna wel in het nieuwe college terug. Q-link werd het alternatief voor de tram, dat begin 2014 is ingevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *