Met ingang van 23 februari veranderen er op een aantal buslijnen kleine zaken in de dienstregeling. Het gaat, zoals ieder jaar, om kleine ‘reparaties’.

De grootste wijziging vindt plaats op lijn 31. Door werkzaamheden in Balkbrug vervalt de huidige centrumhalte en komen er twee tijdelijke haltes aan de Coevorderweg. Daarnaast wordt nu in beide richtingen via halte Katingerveld gereden. In Zuidwolde wordt weer aangesloten op lijn 34.

Lijn 171 gaat in de spits op andere tijden rijden. Daardoor wijzigt de dienstregeling van lijn 74 ook iets, zodat de lijnen bij de halte Zeilstraat in Veendam op elkaar aan blijven sluiten. Een overstap kan worden aangevraagd bij de chauffeur.

In Lhee kan lijn 28 nog niet stoppen langs de provinciale weg. Daarom gaat de compensatieregeling voor de Hubtaxi overdag ook gelden voor Lhee. Reizigers kunnen tegen het normale bustarief met de Hubtaxi reizen tussen Lhee en busstation Dieverbrug en station Beilen.

Voor de rest zijn er kleine wijzigingen, bijvoorbeeld in vertrektijden en haltes. Aan spitslijn 18 in Groningen wordt een rit van P+R Hoogkerk naar de Zernike Campus toegevoegd. Deze vertrekt om 10:01 uur vanaf Hoogkerk. Deze extra rit sluit aan op lijn 133 uit Surhuisterveen, lijn 189 uit Marum en Qliner 314 uit Drachten. Lijn 182 stopt voortaan niet meer bij halte P+R Leek A7 en lijn 183 niet meer bij halte Westpoort in Oostwold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *