De coronacrisis laat zijn sporen na in het busvervoer in Groningen en Drenthe. Het OV-bureau Groningen Drenthe, dat het vervoer regisseert en bekostigt moet volgend jaar 4 miljoen euro bezuinigen, ongeveer vijf procent van de totale begroting. Dat gaat gevolgen hebben voor de busdienstregeling.

Tijdens een online bijeenkomst voor raadsleden en Statenleden dinsdagavond zei OV-bureau-directeur Wilko Mol dat zij de dienstregeling grotendeels in stand wil houden, maar het is met de huidige omstandigheden een lastige puzzel om te leggen.

Het OV-bureau zet nog niet in op grote bezuinigingen en kiest ervoor bij te sturen waar nodig. De definitieve dienstregeling van de bussen voor volgend jaar wordt binnenkort bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *